ספר מתכונים

הוספת מתכון


בראוניז
מאת: עדי גולן ג'רסי
החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
כוס סוכר
4 ביצים
כוס קמח
100 גרם אגוזים גרוסים גס
לשדרוג: חופן שוקולד צ'יפס לבן
אופן ההכנה:
1. ממיסים חמאה+שוקולד מריר
2. מוסיפים הסוכר, מערבבים כדקה ומורידים מהאש
3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים לתערובת תוך ערבוב מהיר
4. מערבבים בנפרד קמח+אגוזים+שוקולד צ'יפס
5. אופים ב170 מעלות למשך 20 דקות
6. לאחר ההוצאה מכניסים מיד למקפיא!
בתאבון!

עוגת גלידה, ריבת חלב ונשיקות
מאת: לימור
החומרים:
2 מכלי שמנת מתוקה לקצפת
4 כפות גדושות של ריבת חלב
1 חבילת מרנגים (נשיקות) מהסופר
אופן ההכנה:
מקציפים את מכלי השמנת עד לקבלת קצפת יציבה (הופכים והקצפת לא נופלת).
מוסיפים את 4 כפות ריבת החלב ומקציפים כ-3 שניות עד שריבת החלב מתאחדת עם הקצפת. (להיזהר לא להקציף יותר מידי).
את חבילת המרנגים שוברים לחתיכות גדולות ובינוניות מפזרים מחצית מהכמות של המרנגים על תבנית פירקס מלבנית. על שכבת המרנגים שופכים את כל בלילת הקצפת ולאחר מכן מעל את מחצית המרנגים שנשארה. מכניסים למקפיא לחמש שעות לפחות,עד שהעוגה יציבה כמו גלידה.
יושבים בסלון עם כפיות, את העוגה מניחים במרכז השולחן וזה מושלם! בתאבון!
המתכון מתאים להכנה עם ילדים (-;

חלה מקמח מלא
מאת: עופרי ארפז
החומרים:
1 ק"ג קמח מלא
3 ביצים
3/4 כטס שמן
2 כפיות שטוחות מלח
3/4 כוס סוכר חום/דבש/סילאן
2 שקיות שמרים יבשים
2 שקיות משפר אפיה
3 כוסות מים פושרים
שומשום/גרעיני חמניה/מלח גס לפיזור מעל החלה..
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קמח, שמרים ומשפר אפייה.
מערבבים בקערה נפרדת: 3 כוסות מים פושרים, 2 ביצים, 3/4 כוס שמן, 3/4 כוס סוכר חום, 2 כפיות שטוחות של מלח.
מחברים בין 2 התערובות (היבשה והרטובה) ולשים בידיים בהרבה אהבה עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה.
נותנים לבצק לתפוח כשעתיים על השייש או למשך הלילה במקרר.
לאחר תפיחה לא לשים שוב! יוצרים בעדינות רצועות וקולעים צמה.ניתן גם ליצור כדורים ללחמניות.מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
בהצלחה!